Tips berChurp Churp-ing

Assalamualaikum

Pertama sekali aku nak ucapkan terima kasih pada semua yang telah bekerjasama dengan aku secara langsung mahupun tidak langsung dalam kempen Churp Churp baru-baru ni. Kedua, buat Popkorn dan Syazwani. Aku tak pandai sangat buat tutorial nak ajar korang ni. Jadi, korang boleh klik SINI kalau nak belajar.

Alhamdulillah, tak sampai 3 hari aku join Churp Churp ni. Jangan cakap aku nak berlagak atau menunjuk. Lagipun, aku tahu earning korang lagi banyak daripada aku. Sebenarnya ini semua sebagai bukti aku tidak bercakap kosong atau menipu.

Aku berusaha berkempen bagai. Alhamdulillah tak sia-sia. Jadi, aku taknak lah nak kedekut ilmu pulak. Kalau korang nak ikut tips aku, silakan. Kalau taknak, aku kesah hape. haha

1. You click mine, I click yours.
Haa orang dah tolong kita, apa salahnya kita tolong orang lain pulak. Alang-alang korang berblogwalking, tetiba masuk blog geng Churp Churp, kliklah untuk dia. Pastu, inform dia supaya dia klik kita punya pulak. Tapi kalau nak ikut tips ni kena ada 1 aspek penting. JUJUR. Ingat! Haram jadinya duit tu kalau kita menipu.

2. Sebarkan iklan.
Buat satu entry khas untuk berkempen pasal iklan Churp Churp ni. InsyaAllah kalau rezeki korang, yang datang baca tu klik, dah dapat 20 sen 40 sen.

3. Letak iklan Churp Churp dalam blog.
Macam yang aku buat kat bawah header tu. Senang sikit. Orang boleh nampak. Kalau korang baik hati, pemurah, kliklah Churp Churp aku ye. *sempat lagi

4. Minta tolong kawan-kawan
Daripada kawan-kawan korang duk online Facebook, minta tolong diorang klik Churp Churp korang. Tapi, kalau diorang malas, jangan paksa pulak. Kang bergaduh, aku jugak yang kena. haha.

5. Share iklan Churp Churp di Facebook korang.
Korang boleh letak link Churp Churp korang kat post Facebook korang. Jangan pulak letak kat Facebook atau mana-mana Group orang lain. Nanti Churp Churp korang akan diblocked. Wanna try? haha.

 *gaya aku lepas berChurp-Churp. hihi*

Okay! InsyaAllah kalau korang tak langgar pantang-larang dalam Churp Churp, hidup korang akan selamat. tahpape. haha. So, jomlah kita berChurp-Churp!
Thanks for reading my story if you are!



Bye-Bye!

17 Budak innocent yang comel:

syasyajohan said... Reply to comment

whoahh.baru 3 hari dah 14.xx

PopkoRn said... Reply to comment

haah.. korn da reg churp2.. n da ader kat blog korn.. jgn lupe ketip2 nnti eh.. ahahaha

miyra eiya said... Reply to comment

thanks bg tips . miyra pn bru wt churp churp nih :D

!kHwaN said... Reply to comment

serious sempoi yang nombor satu tu..haha

btw jom lah follow saya churpchurp jugak..tak ada income..XD
*tak paksa..ahahaha

Noraim said... Reply to comment

cayalah baru bebrapa hari dah dapat byk tuh. huhu.

Miss Xyz said... Reply to comment

wah wah, tips berguna! tp sye xde churp churp lgi.. hehe

waniee said... Reply to comment

hehe. thanks bagi tips .saye punye da berabad buat still tak naik lagi .hoho .a few days dah bnyk tu .whoaa. ^^

katak comel said... Reply to comment

bru 3 ari da rm14..hbt2..btw,miera stuju dgn no 1,kne jjur..miera da klik churp2 awk<--jjur taw..hit mine lak ye

ahsfantasy24 said... Reply to comment

Nice tips :)
Baru sahaja mendaftar churp2 !

kpah k-poh said... Reply to comment

tumpang tulis di sini...http://effa-k-poh.blogspot.com/2011/12/ezzattie-ezzat-tips-naik-kan-berat.html#links

♥AienNajwa♥ said... Reply to comment

herm..nice tips ! ~ dah wat churp2..but xreti nak iklan kan..bdw, nice again ~ =)

suecomey..: said... Reply to comment

thanx bg tips:) t bole tlg klik kat saye nye gakkk ye:)))

huhu maceh!

//Ninie said... Reply to comment

haiii .. Ninie dah klik churp churp awok . Tolong klik Ninie punya pulak ehh :)

Yumida said... Reply to comment

comeinyer kucing tu...nak geletek die!!!

asyraf ahmad said... Reply to comment

nice tips...
hehee

bwalking here
happy blogging


to my blog - Acapsuur (>,<)

MyKhalish said... Reply to comment

tips yg berguna.. br je berchurping ni.. yg penting support each other :)

♥nurulizzatie♥ said... Reply to comment

dah klik churp2 you. klau tak kberatan klik lah sye punya ye. hehe