Wordless Wednesday #2

 Assalamualaikum

Jom cipta dialog lawak antara dua gambar.
 
http://img4.sankakustatic.com/wp-content/gallery/safe-ix/cats-in-crevices-006.jpg
http://img4.sankakustatic.com/wp-content/gallery/safe-ix/cats-in-crevices-004.jpg 

P/s : Aku akan pilih dialog paling lawak sebagai pemenang. Pemenang dapat topup RM5. Tetiba rasa nak bagi topup free kat korang. hehe. Tarikh mati 11 malam hari ni (Rabu) . Semoga berjaya buat aku gelak guling-guling ye.

ALREADY CLOSED

Thanks for reading my story if you are!



Bye-Bye!

33 Budak innocent yang comel:

Mishter Izwän said... Reply to comment

comel kucing tuhh . tp tak pndai nk wat dialogue sori

visit speechless009.blogspot.com to see wordless wednesday

Nurammarlinanasir said... Reply to comment

Gambar first :
Assalamualaikum,kalau tak jawab dosa.Kalau jawab sayang.Nak skodeng oranglah :)

Gambar second :
Adoi,weyh, nak skodeng aku kena hempap ke?lol,tolong lah aku !

p:s// sorry, saya tak tahu ape saya dah merepek.Cuma mencuba :)

Ezzattie said... Reply to comment

haha thanks for joining my wordless yang tahpape ni ^^

♥nurulizzatie♥ said... Reply to comment

try

gambar 1 : weyh, aku rasa macam ada orang tersepit dekat bawah tu. err, maksud aku kucing. ada kucing tersepit.


gambar 2 : ha'ah, aku pun rasa ada kucing tersepit. pftthh. hoi. tolong lah aku. memang aku suka tersepit kat sini.


okbai :D

myra azraff said... Reply to comment

gambar first:
pstt..bobby,mai la sini..aku ader choki2..nak tak?cepat la kuar!!!

gambar seken:
biol punya kucing..
aku dah jadik gemok sebab korang2 tau?!!!
nak makan choki lagik la harem..
herghh..cepat keluarkan aku woey!!!
sakit denn..(T.T)

mimie_za said... Reply to comment

http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2011/12/dialog-lucu.html
join..bce jela yer..xbest jgn komen..hehe

Mrs Sufatiha Nur said... Reply to comment

salam...

1st - oit tepi sket aku pun nak tgk gak muka justin bibir versi kucen...

2nd - sipot tol korang, aku skodeng awek aku selena gomak la..bukan korang...tolong meh...

just try..huhu

Phat said... Reply to comment

gambar atas : kucing depan "jangan la tolak2 aku sampai dulu aku la dok depan" kucing belakang " ahh aku x kira nak rebut jugak nak rebut jugak" kedua dua kucing " wow!! seksi nya kucing betina tu tapi sayang mandi x pakai sabun mandi kerbau wakakaka"

gambar bawah : Alamak nape sangkut plak ni ..semalam lepas je lalu sini..argghhhhh tidakkkk aku dah gemok!!!!!kena g slim world ni baru leh jadi erra fazira

sekian

Teesaz said... Reply to comment

cobaan heh


gambar 1:
tipah, weyh kuwang hasam kau! aku pun nak tengok jugak desperate housewives nih, hoi tepi la sikit, sikit punya gemuk ikan masin betul!


gambar 2:
hoi.. ergh.. otak hempedu ngan limpa aku nak pecah dah nih.. tolong woi tijah jangan timpa aku lagi.. ergh..cirit jugak aku kat sini. mau seminggu kentut berdarah aku..

mimie said... Reply to comment

gambar 1 : jap, aku usha line dulu. aku rase mcm clear je nk merompak

gambar 2 : mmg dasar binatang betol. kalo wat benda jht bkn nye nk ingat kwn. aku yg nyawa2 ikan ni bkn nye nk tlg. woi, tnggu la, aku pn nk merompak gak..aku ngah t'sepit ni..PLZZZ!!!! anybody home!!!!!

PopkoRn said... Reply to comment

haa.. tgk dialog korn buat ni..

gambar first

Kucing 1(Tipah) : Eh Senah.. Sini cepat.. ko tgk laki Cik Embun 2, amende di buat nye...

Kucing 2 (Senah) : Amende lagi... Skodeng ko la 2 Tipah.. Ko kan janda... Kui kui kui...


Gambar 2

Kucing 3 (laki cik embun): Amboi Cik Senah ngan Cik Tipah, kalo x ngumpat aku pepagi ni x sah... Ingat aku nak sgt ke kamu berdua ni... Oi senah, kamu tu janda jugak, jgn nak dok kate cik Tipah jer...

****agak2nye, kalu kucing boleh berkata2, best x dorg ngumpat gini.. hik hik hik

Syazmil Bin Saruddin said... Reply to comment

1st :
john - oit! tepilah cket bedot.!aku pun nak tegok gak.!besar betol kepala ko nih.
bedot - ish, potong stim la kau nih.Aku nak tengok dia kena hari nih. Baru dia rasa tersepit kat situ, ada hati nak usha awek aku konon. tuii.!

2nd :
leman - oowh..x pe kau bedot,"ade ubi ada batas, esok hari aku balas"
adeh3.' sampai nk tekeluar taik ijau ak neh. T_T

katak comel said... Reply to comment

miera join cni..

gambar first

kuceng satu:kamilah penyiasat terkenal aka upin ipin versi kuceng
kuceng 2:betul betul betul

gmbar kedua

alamak,ade org snap gmba ak tgh tercirit la..kantoila camni

masz86 said... Reply to comment

Comelnye kucing2 tu....

Gambar 1 : Buka laa besar sikit pintu ni... x nampak laa... takut melepas kita nanti... bila tuan bg makan...

Gambar 2 : sempit btul la.... tarik nafas.... sikit lagi... sikit lagi... usaha tangga kejayaan... nyesal aku main sorok2 kat sini...

SyUhAdA said... Reply to comment

salam ezzat..kak syu join ye..

gambar 1 : weh, tu mcm kak ezzat kan? dgn sape la tu dia tgh dating..

gambar 2: adooiii..nie lah padahnya kalau suka ngendap2 orang nie..aku insaf!

hehe..

: : Cik Nuna : : said... Reply to comment

Join..

Gambar 1 :
Pendek : Hoi tinggi kau intai apa tu !?
Tinggi : Aku tengah intai kucing yang tersepit dekat kawah almari tu !
Pendek : Mana-mana ! Tepi la sikit ! Kau tu dh la tinggi aku ni pendek je. Bagilah aku duduk depan. Kau ni !
Tinggi : eh eh ! Jangan la main tolak macam tu je !. Oke la. !
Pendek : haha !

Gambar 2 :
Si Comel : Hoi tinggi , pendek ! Kau tengok apa hah !? Mengata aku ye ! Aku tak tersepit pun la weii ! Ni ha Cik Ezzat nak ambik gambar aku macam ni ! Apa la kau 2 ekor ni !

the end !

Sorry mengarut sikit ..

D'Nur Suffi Shopalista said... Reply to comment

Hye... kakak pun nak mencuba nasib gak... keh kehh kehhh...

Gambar 1 : Eh eh..ehhh ... cube tgok tuh , bos kite buat BBQ ngan steamboat la kat luar rumah tuh!!! adekah kita hanya mampu melihat??????


Gambar 2 : Ahhh!! aku x kira, walau aku harus tersepit, muka aku tetap maintain kiut miut.... ade ker patot bos kurung aku dalam rumah suh jage blog Ezzatie Ezzat dia tuh jeh....aku nak jugak merase puyuh panggang ngn siakap masak stim limau nipis kt BBQ party kt luar tuh... Korang x berani, korang pandang je lah.. aku xkira... ( aduhhhh ....susahnye nak lepas dri sini !!)


Sekian...

p/s : tuan rumah.. amacam ??
sekadar mengisi kelapangan di tgh hari jer.. kalu menang pon best gak ... kui kui..

Nur Zalfa Afra said... Reply to comment

assalamualaikum.. huhu nk sebok2 jugak..
try jer,

http://www.permintaanhatiq.blogspot.com/2011/12/contest-kucing.html

kat sini erh.. :)

CINTA UNTUK KITA said... Reply to comment

gambar 1

tinggi : woi, awat ko tolak aku?!
rendah : tepilah! aku nak skodeng gak.. ko fikir ko sorang je nak.
tinggi : nak apa maksud ko ni??
rendah : eleh, buat2 tanya pulak. ko nak skodeng minah yang goreng ikan tadi tu kan..ko ingat aku tak tahu ke hah!
tinggi : minah mana pulak??
rendah : ala.. ezzat tu la.. lagi mau tanya banyak..huh!
tinggi : kepala hotakmu! aku dah tak tahan nak terpancutlah!!! ko nak aku pancut kat muka ko ke?!
rendah : /2@#^&(*~!??

gambar 2

Adoyai.. tersepit pulak dah.. selalu lalu sini tak tersepit pun.. dah gemuk ke aku ni, ni kena lakukan proses diet ni.. hish!!habis penyek muka aku la!! biadab punya almari..!

liyana teyha said... Reply to comment

gamba first:
assalamualaikum,,ade org x ??kami dtg nk mencuri nie..kitorang tak0t la kal0 kene tangkap..s0 kit0rang tnye dulu..kal0 ade kit0rang nk cabut lari nie...cpat la jwb..kami lapar nie..x sabar nk curi ikna ni ha..

gambar kedua :
aiikk,,nk mencuri ponn kene bg salam ke? (ckp dlm ati)waalaikumussalam,masukla,,x de orang,,sye binatang bkn org,,s0 masukla,,nnti sye bg ikan ...

c'axoera said... Reply to comment

hehehe comeey...

PIC 1: shhh shhh shhh dendiamm nnti dia nampakk shhhhhh >_<

PIC 2: errkkkk weeyhhh tak lepasss weeeyhhh palaku besoooo niii canne canneeee weyhhh

hahahaha tu ajer


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/www-13-wednesday-worst-word.html

Capital J said... Reply to comment

Gambar 1:
kucing atas : Woi kau tngok apetuu. Sane lah sikit. Aku nak tngok gak.
Kucing bawah: Kau diamm ahh. Aku tgh ushaa nenek dah tua-2 bangka kencing berdiri nih.
Kucung atas: Lahh itupon kau nak kecoh, jiran dia kencing berlari. kau ushaa sane lah
Kucing bawah: Masala nye aku dah t'syiokk ngan nenek tu ntah hape bomoh dia pakai.
Kucing atas: Gila sewel lah kau nih. Dah dah aku nak blahh. Ishhh cicak mane pulak pegi baling najis kat aku. bangkai betol -.-
Kucing bawah: Ohh nenekkuu, wa sayang sama luu walau langit bergelora. . .uishhh jiwang siot aku. mcm awie dlm sembiluu xD

Gambar bawah:
Hadoidoidoi, apehal tkmuat nih. Cepatlah cepatlah. Yahh yahh ! Nanti tak pasal-2 tuan rumah nih nmpk aku curik teddybear dia. Talinga capang aku nih tersekat pulak. haishhh.

Shaidatul Aireen said... Reply to comment

saya cuba ea ?

gambar 1 .
kucing yang dongak keatas : kau kalau sehari tak peluk aku tak sah ea ?
kucing yg tengok depan : watlekwatpeacee . aku tengok ada yang tersepit kat bawah tu . oii kawan , kau tersepit ke ?

gambar 2 .
kucing yg tersepit : ehh takde lah . aku tengah cuci kain nie . tolong ? takpayah lah . aky lagi suka duduk sini . #kata bodoh kang marah . nak dimarah dah beso .

okay dah . suka suki jee . :)

Za said... Reply to comment

gambar 1 : miaw..miaw..
gambar 2 : apa ko nak miaw2?nak mampus ke?join sekaki ng aku ha!

Adam said... Reply to comment

kucing yg dongak atas : alahai lamanye dia ni nk lepas , lain kli aku xnk bwk dia ikt kita .

kucing yg tgk dpn : tu lh pasl .. wehh !! cpt la skit , kn tuan rumah bangun plak , masalah betul lh kucing ni .

kucing yg tersepit : otak kau !! xnmpk ke kpla aku tersekat ni , dtg la tlg woiii ! sobsob :(

Nurul Husna Kim said... Reply to comment

Gambar 1 : Oh kucing tu la yang curi ikan titew. Bobo, kau nampak tak. Dia rabakkan kepala ikan titeww..Bobo ! Jangan la pandang atas jer =.=

Gambar 2: "Titi, kau kenapa? Tersepit ke?" "Eh takla Bobo.. Aku saja nak usha orang pakai pintu sempit.."

sekian 8D

ezzu said... Reply to comment

first picture

kucing depan: yeyeh mama sy dh balik...tepi cikit nk buka pintu utk mama sy nie...

kucing belakang: eh..eh..sama lh dgn kita...tu pun mama kita jgak...jgn lh tolak kaki sy terkepit nie...

second picture

knape plak pintu umah aku nie kecik sgt...nie mesti laki aku tersalah design nie...abg cepat lh tolong syg nie...xnmpk ker mata syg nie terbeliak nk tgok akedemi fantasia nie...t syg boleh cuba nasib...hehe

JaNnaH SwitSouR said... Reply to comment

pic first : Eh, awek cun larh !

pic second : Kepala hotak hang! kite sejantan larh. Cepat larh tolonk aku >.<

HEhe, alamak tak lawak larh :))

bebyhani said... Reply to comment

http://bebyhanick0lat.blogspot.com/2011/12/jom-cipta-dialog-lawak-antara-dua.html

saya merapu :)

MaimunahAbdulRahim said... Reply to comment

Salam ..
Hey , Hie .
Awk ajak kte join buad dialogue nih .
Uhm , tgoklarh dialoguenyerh kt blog kte klau sudi ..
Ehehe .
http://maimunahslifebasically.blogspot.com/2011/12/uhm-dialogue-kucing-crap.html
Okay , tuh je .
Bubbye ^^

viko said... Reply to comment

pix yg ptame : wey bboy. . x derw owg laa. . jum msox ! (pehal dy diam jerw nie)

pix kdue : aq tsepit nie bdow ! tlg laa aq. . ley kau mbebel at c2. .

soey if aq mrepex. . :p men hntam jerw nie. .

budak biru yang baik said... Reply to comment

gambar first: fullamak,,cun sial awek tu.."miow" i like it..! korg sume x hensem..bagi aku je larh awek tu..lagi pon..klu awek tu tngok aku gerenti die cair punye nan aku..biasew larh..aku an hensom..:D

gambar second: "miow,,miow"..wei,,tolong aku wei,,aku tersepit nie wei..!

Just's_MAria said... Reply to comment

Gmbr First : kau ni jgn la nk tolak-2
sbr-2 la skit nk msok,,aku pon nk msok,,,..

gambr second : Uih! sempitnye! tlong aq-2! tersepit nk mampos ni wei

#justtryying