Sertai Churp Churp sekarang!

Assalamualaikum

Tak boleh bla tajuk atas tu.haha. Ingat lagi tak entry aku pasal tips berchurp churp-ing? Rentetan entry itu, baru aku tahu rupa-rupanya masih ramai lagi yang tak tahu pasal churp churp ni. Aku ingatkan aku sorang je yang ketinggalan zaman. hehe.

Mula-mula memang aku tak reti nak ajar korang, nak buat tutorial bagai. Tapi, aku teringinlah pulak nak mencuba dan belajar. Banyak pahalanya kalau sebarkan ilmu pada orang ramai.

http://www.churpchurp.com/wp-content/themes/churpchurp-5.0.0/img/faq-q1.png
Apa itu Churp Churp?

"Menatang mende Churp Churp ni?"
"Churp Churp tu ape awak?"

Churp Churp is A Community for Social Media Influencers. "Amboih, cakap omputih pulak. Den tak paham lah jang." Okay. Sonang cakap, churp churp ni macam Nuffnang jugak. Eh, Nuffnang pun tak tahu? Pi research sendiri kat google. Churp Churp merupakan iklan secara online melalui Blog, Facebook, Twitter dan laman sosial yang lain. 

Keistimewaan Churp Churp?

"Best sangat ke Churp Churp ni?"
"Apa yang bagus sangat sampai ramai yang heboh pasal Churp Churp ni?"

Daripada korang hari-hari duk online Facebook chatting ngan awek, pakwe, kengkawan, lebih baik korang join Churp Churp ni. Ada pekdahnye jugak. Dapat duit beribu-ribu lagi tau.

Tapi aku ada baca kat facebook sorang hamba Allah ni. Dia cakap "Buat ape laa korang duk promote churp churp ni. 20 sen je kot kalau klik. Aku mintak duit kat mak aku RM2 dah konfem dapat daripada tunggu duit Churp Churp tu boleh cash out."

Apa pendapat korang? Jawapan aku : Sekurang-kurangnya aku tak nak menyusahkan mak ayah aku. Dah besar, malu kot nak mintak RM2. Paling tidak, kurang-kurang RM1K. Baru macam budak besar. haha.

Macam mana nak join Churp Churp ni?

"Tak pandailah nak join."
 "Macam susah je nak daftar Churp Churp ni."

Bermulalah pelajaran kita pada hari ini ye murid-murid. Ceh, kang ada jugak kena pelempang. haha.

1. Pertama sekali, korang KLIK SINI.

2. Sign in with Facebook > Log in > Allow

3. Authorize with Facebook > Authorize with Twitter (jika ada Twitter) > Skip

4. Setup Your Churp Churp Account 
(Pastikan korang isi maklumat peribadi korang dengan tepat dan betul)

5. Tekan UPDATE

6. Tekan pulak bahagian SETTINGS! Isi profile dengan betul. 
(Nama, alamat, no. telepon) *Penting untuk proses penghantaran cek*

7. Tekan SAVE. Then, pergi dekat SURVEY pulak. (Tanda mana-mana yang korang suka). Tekan SAVE.

8. Akhir sekali, pergi dekat Rewards. (Share campaign and copy the link)

http://www.churpchurp.com/wp-content/themes/churpchurp-5.0.0/img/faq-q14.png
Bila boleh cash out?

"Saya tak ada akaun bank kalau nak cash out nanti"
"Bila agak-agak boleh cash out?"

Bila earning korang melebihi RM100.00, kiranya dah boleh cash out la tu. Tapi, perlu diingatkan, RM1 akan dicas setiap kali korang nak cash out. Pastikan earning korang RM101 bla..bla..bla.. hehe

Pasal akaun bank pulak, pinjamlah mak ayah punya ke, abang, kakak. Takkan diorang tak nak kasi. Duit tu duit. Kalau yang dah besar pulak, tipulah tu kalau tak ada akaun bank.

InsyaAllah, rezeki yang kita semua dapat tu adalah halal jika kita menggunakan dan menyebarkan dengan betul dan jujur. Ingat! Jujur ye.

Thanks for reading my story if you are!


Bye-Bye!

3 Budak innocent yang comel:

waniee said... Reply to comment

click yours :))

Miss Xyz said... Reply to comment

sye still bru churp-churp ni.. earnings pun msih kosong lgi.. uhuhu..

: : Cik Nuna : : said... Reply to comment

Terasa nak buat segmen klik churp2 tapi takut takde sambutan.