Zaman budak-budak dulu

Assalamualaikum

Dalam hujan lebat ni, membuatkan hati aku sayup je. Teringin jugak nak kembali ke zaman kecik-kecik dulu. Beban masalah takde langsung. Tapi, tetiba je aku teringat kenangan masa kat sekolah rendah dulu. Dengan sikap yang tak matang langsung, tak tau malu haha kelakar giler. Aku percaya korang pun melalui perkara yang sama macam aku.

http://ddasuqi.files.wordpress.com/2010/11/kucing-lucu-sekali.jpg

Antara kenangan aku kat sekolah rendah dulu. Mungkin korang jugak haha

1. Bila ada salesman jual buku dan bagi senarai buku, eksaited nak beli. Esok mintak duit kat mak ayah nak beli buku walaupun buku tu dah pernah baca banyak kali. Macam gitu jugak dengan salesman yang jual Vitagen haha.

2. Pakai pencil box bertingkat-tingkat. Tengok pencil box siapa paling canggih.

3. Main lawan pemadam. Sayang betul nak guna pemadam tu, nanti kalah. Padahal fungsi pemadam sebenarnya, untuk padam!

4. Bila time beratur kat perhimpunan, kena angkat tangan atas bahu kawan depan kita haha comel. erk

5. Asyik-asyik buat karangan " aku sepasang kasut" "aku sebuah basikal" haha

6. Trend tulis "ni aku punya, jangan curi. siapa curik, dia berdosa!" kat pensil box. Last2 kena curik jugak haha -_-"

7. Suka mengejek nama kawan. Kalau bukan nama kawan, nama bapakkk dia. Tak pun atok dia. Jahiliah giler time kecik-kecik dulu haha.

8. Takut BCG tapi lepas kena inject poyo la pulak...

9. Suka tengok cerita kartun. Antaranya Dragon Ball, Power Rangers, Ninja Turtles

10. Balik sekolah beli JoJo tak pun Dendang. Tora pun best jugak. Beli semata-mata nak mainan dalam tu je, coklatnya tak makan pun.

Itu je yang aku masih boleh ingat waktu kat sekolah rendah dulu. Hari pertama aku masuk sekolah rendah aku tak menangis pun. Gembira lagi ada lah sebab dah rasa macam budak besar. Aku pun tak suka mak ayah aku tunggu aku kat luar kelas. Lagipun, diorang sibuk dengan kerja. Diorang hantar aku and then blah haha. Tersentap kejap tapi aku cool je.

P/s: Korang pun kongsilah sama-sama mende apa yang korang rasa kelakar waktu kecik-kecik dulu okeh?

Thanks for reading my story!



Bye-Bye!

27 Budak innocent yang comel:

Fatiha Kamarudin said... Reply to comment

time kecik2 teha suke men patung kertas tu , yg boleh pilih2 baju XD

Ezzattie said... Reply to comment

@Fatiha Kamarudin haha sama lah ngan kite. best kan? huhu

Miss Arabic said... Reply to comment

sya paling hepi pabila hari hujan , tapi lepas tu , kepala pening sangat haha :D

cik kiwi's said... Reply to comment

bekas dvd pun boleh jadi pencil case jugahhhh. ngeh ngeh

buzz_ziela said... Reply to comment

hehe..sya suka main penggal selipar..sampai sakit2 kaki.. :)

❤MuRni DahLiA❤ said... Reply to comment

hahahhha..betol tu....zmn sekolah2 dulu xdapat kite alami lg kan..sedey....

TaufiqNazli said... Reply to comment

HAHA. Masa kecik saat paling best bila setiap ahri nak kejar2 pergi sekolah pagi sebab nak makan nasi goreng dengan kopok lekor yang paling sedap dekat sekolah tu. =)

Teringin nak makan lagi. Rindu nasi goreng dan kopok lekor tu.

zahidah seran said... Reply to comment

main tengteng takpun lompat getah waktu rehat..=)
salam kenal..
follow u..=)

Cik Ice said... Reply to comment

Suka curik men pembaris panjang bila cikgu xde..hehe :P

♥ norlida ramli ♥ said... Reply to comment

suka guna yang pembaris ada bergerigi sikit & dalam tu ada air :)

Syarifah Dyana Balqis said... Reply to comment

HAHA kite samelah akak! Teringat pulak mase darjah 1 - 5.hehe :D rindu~ sekarang, darjah 6 saya pondah skolah lain. hilang semua kenangan. :(

bella luna said... Reply to comment

haha, nice entry dik,.sama la,hehe,.tapi yg paling best, kite sama2 cool, tak nangis pun bile mak ayah dah balik, gimme five dear,hehe

Cik Nana said... Reply to comment

nana pulak time kecik-kecik suka sangat tulis #alif lam-lam haa .
hahahaha :) tulis tu pun sebab takot kawan-kawan curi barang nana . melawakkan time nana sekolah rendah .
btheway nice to meet you .

Cik Nana said... Reply to comment

nana pulak time kecik-kecik suka tulis #alif lam-lam haa dekat semua barang . nana tulis pun sebab takot sangat barang kena curi . mak ite beli penat-penat auw ! hahaha :) melawakkan time sekolah rendah dulu .

::dEyb:: said... Reply to comment

hehe..lau gduh2 ngn kwn2 dulu mase kecik2 siap bahagi kwsan mne yg leh n xleh masuk..haha dasat giler

Ayien Ocaca said... Reply to comment

hehe...setuju...
tak pon tulis gne jari kat kerusi...
alip..lam...lam...ha....
sape duduk die dosa...
ni tempat aku...
HAHA

aliya atina said... Reply to comment

Wahaiiii , same lah kita. suma budak2 banyak persamaan nya kan ?

mielajasmin said... Reply to comment

lawak tol time sklh dlu..
"sape bising kna tlis nme"
haha..
budak nakal :)
rindu time sklh dlu.. :)

ila forever said... Reply to comment

hahaha..time sekolah rendah dulu..cikgu tengok dia buat saye..siap mengadu

Tihara said... Reply to comment

salam,

seronok kan igt zaman kecik2 dulu..x pikir problem..pikir nk hepi jek...so sweet memories

JUM JOIN GIVEAWAY KAMI :)

AIEN NOT ALIEN said... Reply to comment

dulu2..main patung kertas..takpun pakai anting2 yang lekat2 tu..haha..

cik fyza said... Reply to comment

waktu kecik fyza byk sgt ckp. itu ini semua nak tanya. sampai kena chop burung murai. Sekarang ni bila dah besar, mulut ni dah mcm terkunci. Payah nak bercakap sgt.. heeee :p

liyana inas (: said... Reply to comment

alalala , nice entry kak :)

shafira aida said... Reply to comment

haha! kita serupee.

JaLi AshBurn said... Reply to comment

wahhh, bestnye jadi kanak-kanak, .. ....... hurmmm, . . . tapi zaman tu dah tinggal kenangan, . . . tapi yg takleh tahan tu, kuceng atas tu comel sangat2 lah, . .. . . miau meow =)

jeillabies said... Reply to comment

hahaha, time ade dragon ball msti ponteng punyer skolah....kol 9.30 pagi tueee

mohd naem said... Reply to comment

haha..salam perkenalan follow my blog
http://naemcoo.blogspot.com/