Nafsu perempuan

Assalamualaikum.

Akhirnya aku berkesempatan jugak untuk update blog. Aku mintak maaflah sebab dah lama tak blogwalking. Ada masa nanti aku jejak semula korang yang sangat rajin blogwalking di blog aku. Insya-Allah.

Hari ni aku nak bincangkan tentang topik yang mungkin lelaki akan bersetuju, tetapi tidak pada perempuan. Aku taknak cakap pasal 'Nafsu Lelaki' sebab aku tahu aku akan mendapat respons yang hebat nanti. Boleh terbakor blog aku yang putih suci ni. erk.

Rata-rata kita semua dah biasa dengar kot ungkapan ini. "Lelaki 9 akal dan 1 nafsu, manakala perempuan 1 akal dan 9 nafsu." Ungkapan ni tidak sohih tetapi anggap saje lah betul sebagai entry yang ingin aku sampaikan kali ini.

Sekarang kita lihat dan bandingkan nafsu siapa yang paling banyak? Haa sebab tu lah aku tertarik untuk cerita pasal nafsu perempuan. Nafsu perempuan ni banyak. Ada 9. Apa dia ea?

1. Shopping. Perempuan sangat sukakan shopping. Adalah sangat tipu kalau korang berkata "Walaupun aku perempuan, tapi aku tak suka shopping." Okay aku faham korang nak cakap yang korang ni perempuan luar biasa. Ataupun perempuan yang lain dari yang lain. Ataupun korang nak dilabel sebagai "satu dalam sejuta".

2. Makan. Aku tahu memang semua orang makan. Tapi perempuan ni lain sikit. Sebenarnya bukan aku nak cakap yang perempuan ni kuat makan tau. Tapi perempuan ni suka beli apa yang dia nampak sedap dan menyelerakan. Beli banyak-banyak pastu kenyang dan tak habis. Membazirkan? Itulah yang dinamakan terlalu mengikut nafsu.

http://4.bp.blogspot.com/_--Kvldlq6BM/S_12V-1NfjI/AAAAAAAAAMU/5mA6-KDn5mc/s1600/kucing+cantik.jpg

3. Fashion. Semua perempuan nak kelihatan cantik kan? Jadi kita sebagai perempuan ni sanggup beli apa-apa sahaja. Fashion pulak mesti nak ikut pergerakan zaman. Nampak semua orang dah mula pakai shawl, dress, kasut wedges, kita pun nak pakai jugak. Dalam hati "kau ingat kau sorang je boleh pakai camtu, aku pun boleh!"

4. Make-up. Owh yang ni aku pernah dengar ada orang cakap. Orang ni duduk sebelah aku je waktu kat shopping mall mana entah. "Perempuan memang nampak ketinggalan zaman sangat kalau tak pakai make-up, tak reti bermake-up". Hey kemonlah. Aku tak tersentap pun. Perempuan tak bermake-up ni natural tau. Kau tu yang ketinggalan zaman tak tahu fakta. Fakta ke? Whatever.

5. Nafsu syahwat (berani kau ye cakap pasal benda ni). Aku tak nak cakap apa-apa pasal nafsu ni memandangkan aku masih under 18 hehe. Korang faham-fahamkan sendiri ye haha.

http://1.bp.blogspot.com/-pEfIcRIwlN8/TVVo6G5nwiI/AAAAAAAAAwg/UdiMNj_Wcq4/s1600/kucing+marah.jpg

6. Emosi. Kalau nak dibandingkan amarah lelaki dengan perempuan, perempuan lagi senang nak marah, mengamuk, melenting. Disebabkan terlampau mengikut nafsu emosi ni, perempuan sanggup buat apa sahaja. Contoh paling biasa kita dengar, bunuh diri. Kes ni selalunya terjadi lepas putus cinta. Argh! Bodohnya.

Cukuplah aku senaraikan 6 sahaja. Lagipun memang yang ini je aku dapat kaji melalui sumber yang dipercayai. Korang setuju atau tidak, itu terpulanglah. Tapi, korang kena setuju jugak sebab...aku pun perempuan.

Tak salah kalau kita nak berfashion, bermake-up mahupun nak makan banyak mana sekali pun. Tapi agama kita kan diajar supaya bersederhana sahaja. Siapa setuju, let's do like this!


Thanks for reading my story if you are!



Bye-Bye!

12 Budak innocent yang comel:

Fikri said... Reply to comment

lagi 3 rahsia.. hehe.

Cik Nurul said... Reply to comment

nafsu tu nafsu.. kontrol sikit... heee

=)

CikHoneyBee said... Reply to comment

hehehe... betol tu. nice entry :)

ezainaz said... Reply to comment

betol..betol..betol..sokong..huhu..:)

Wyna Nubies said... Reply to comment

aS sALAM,

YEAHH..PEREMPUAN BYK NAFSU..
SBB TU RAMAI YG TERGOLONG DLM AHLI NERAKA SBB TAK PANDAI KAWAL NAFSU TERTENTU >___<!

Wanie Anina said... Reply to comment

semoga nafsu yang ada dalam diri ni, tak melampau2...

Fatiha Kamarudin said... Reply to comment

tu semua betul . tapi past yg mekap tu tak sure laa . sebab teha tak suke mekap sgt . natural lagi oke :)

MiMiEy :) said... Reply to comment

yup,
setuju sangat

nice entry

ain dzaya said... Reply to comment

thankz for info!
sbb tu kene berhati2 sbg pmpn..

ctk said... Reply to comment

hahahaha..setujuuuuuuuuuuu..sO lelaki, sila paham kami..hahaha

Norcahaya Ali said... Reply to comment

pasal makan tu betul sesangat . hahaha, comel kucing tu :P

Norcahaya Ali said... Reply to comment

pasal makan tu betul sesangat . hahaha, comel kucing tu :P