Ada apa dengan Hantu? [Part 1]

Assalamualaikum

WARNING! : Entry ni tak seram sangat tapi mungkin panjang. Buat anda yang mengalami masalah penyakit asma a.k.a semput, sila baca dengan perlahan-lahan haha.

Apa itu hantu?? Tak payah terangkan pun korang dah tahu malah bulu roma masing-masing dengan sendirinya akan meremang. Mungkin 'dia' sedang duduk di sebelah korang bersama-sama membaca entry aku ni haha.

Aku terniat nak buat entry pasal hantu ni sebab semalam aku tengok cerekarama Asmara Pontianak K-Pop. Memang kelakar habis. Satu family aku terhibur dengan gandingan Nabil Ahmad, Kaza, Nabila Huda dan Joey Daud. Kalau korang tak tengok lagi, boleh download kat link di bawah ;

DOWNLOAD ASMARA PONTIANAK K-POP CEREKARAMA TV3


Tapi sekarang aku bukan nak cerita pasal cerekarama ni hoho. Tapi aku nak cerita pasal kes ternampak hantu. Haa..korang pernah ke nampak hantu? Orang kata kalau nampak hantu, hidup kita akan sial sampai bila-bila.. Sila betulkan pemikiran sikit ye. Jangan percaya sangat dengan apa yang orang kata. Boleh membuatkan akidah kita menjadi songsang. Sebenarnya Allah yang menentukan nasib kehidupan kita. Okay stop.

Pengalaman aku pernah nampak hantu memang ZERO. Maknanya benda ni semua tak pernah berlaku pada diri aku. Kalau kena kacau tu biasalah tapi tahu-tahu jelah. Aku kan cool. Walaupun aku pernah tinggal di asrama, aku cuba elakkan diri daripada ternampak benda-benda ni semua.

Tapi aku nak cerita sesuatu yang mungkin boleh dijadikan pengajaran buat kita semua.

Bermulalah al-kisah di mana asrama aku pada 2 tahun lepas pernah mengalami histeria yang berpanjangan. Mungkin disebabkan kelalaian dan sikap endah tak endah kitorang semua sebagai penghuni asrama. Untuk pengetahuan korang semua, jarak kedudukan Aspuri(Asrama Puteri) dan Aspura(Asrama Putera) agak dekat. So, penghuni Aspura boleh nampak apa yang berada di atas bumbung Aspuri. Nampak apa? Nampak 'dia'. Dan untuk pengetahuan korang semua jugak, aku dah mula rasa seram sejuk semasa menaip entry ini haha.

Jadi apa kata kalau aku menaip esok pagi je lah okay?

p/s: Aku tahu korang pun takut jugak nak baca. Aku ni memahami sikit orangnya haha. Apakata korang semua kongsikan pengalaman korang pernah nampak atau kena kacau dengan hantu? Mungkin aku boleh masukkan dalam entry akan datang esok.

Thanks for reading my story!



Bye-Bye!

10 Budak innocent yang comel:

KKwangie ♥ said... Reply to comment

Ceh,dah tak sabar dah nk baca ni.Tetibe esok,Hahahaha.*saya berani !!

♥jiehaa♥ said... Reply to comment

ceh...terkena suda...=( , punyala eksaited kemain...

Hati Batu said... Reply to comment

haha btw semalam tgk gak tpi x smpai habis sebab family nak tgk cerita lain.. =='

hostel aku dulu aspura tinggi sikit dari aspuri, kdg2 kwn2 aku mmg nmpak smthing kat atas bumbung aspura..
ok aku seram bye! >.<

esok kalau smbung komen kat blog eh, t sy dtg haha...

afzalsukasuki said... Reply to comment

aiyak!!sangat seram okeh!

p/s : intro lagi panjang dari isi.hahaha :D

Wanie Anina said... Reply to comment

aku xpernah jumpa hantu. tapi aku lah hantu.................

Cik Orkid said... Reply to comment

wat owg suspen lak :P hahakz

sis92 said... Reply to comment

biasalah dok ostel..mcm2 ada hehehe

aliya atina said... Reply to comment

awk sekolah di mana ?

Eirma Rohayu said... Reply to comment

sy pun penah ada pengalaman jumpe bende tu, kat asrama jugak. sy gn member sendiri cari psl suke g cuci muke n gosok gg around 2-3a.m. and then masa tengah citer gn kwn pasal novel sy yg hilang dkt hostel n kitorang cite sal mandi bunga ada la something cm menyampuk. hmm.

ctk said... Reply to comment

bersabar lah..sOri,mgkin xder kena mengena... xnk bce skrg..takOT..da mlam neh..haha