11 tentang aku

Assalamualaikum

Kenapa perlu 11? Entah. Korang tanyalah blogger yang buat tag ni bagai. Tahun 2011 mungkin.

Buat pertama kalinya aku nak langsaikan hutang daripada seorang blogger yang comel iaitu Biyy Dora yang telah meng-tag aku. Terlalu banyak hutang tag yang aku tak dapat nak buat atas faktor malas. Untuk
Biyy Dora, awak patut rasa bangga okay haha.

11 perkara tentang aku;


Aku suka kucing. Aku tak suka lipas. Aku suka makan. Aku tak suka basuh pinggan. Aku suka tidur. Aku tak suka mandi. Aku cool. Aku tak hot. Aku perempuan. Aku bukan lelaki. Aku peramah dan baik. *Aku jujur ni

Jawab 11 soalan pulak. Baiklah. Aku akan jawab secara jujur dan ikhlas.


Q1 : Satu hal pasal aku yang orang lain wajib tahu?

A : Aku garang sebenarnya.
Sila takut sekarang.ngeh

Q2 : Binatang yang paling paling paling aku geli dalam dunia ni?

A : Lipas.


Q3 : Pernah mimpi jatuh dari bangunan tinggi tak?

A : KLCC mungkin.


Q4 : Pernah tak dengar satu lagu yang sama berulang kali dalam satu hari? Lagu apa?

A : Pernah. Lagu Asmaul Husna- Hijjaz sebab nak hafal. Setiap hari Isnin dekat perhimpunan sekolah kena baca. Jadi, aku hafal lah.


Q5 : Siapa lagi handsome? Miyyo Azman ke Justin Bieber?

A : Sebenarnya aku lagi handsome. *Aku tak suka Justin Bieber. Peminat JB, ada masalah ke? Jom settle belakang ar. haha


Q6 : Kenangan paling manis yang aku tak boleh lupakan sampai bila-bila?

A : Dapat duit raya.


Q7 : Suka lelaki yang macam mana?

A : Macam pakwe kakak aku hahaha.


Q8 : Rajin tak meng-usha blog Biyy Dora yang pinky boo tu?

A : First time masuk blog awak Biyy Dora. Lepas ni rajin mungkin kalau awak friendly dengan itewww. Hahaha.


Q9 : Suka baca novel tak?

A : Suka tapi kadang-kadang je baca.


Q10 : Pakai jam tangan belah kanan ke kiri?

A : Kiri.

Q11 : Nombor kegemaran aku?

A : 13. Nombor berhantu.

Akhirnya, selesai hutang aku. Aku buat tag ni pun sebab aku malas nak study. Hujan-hujan ni sodapp hadap komputer sampai pengsan. Kepada korang yang di-tag oleh aku, kalau korang tak buat, esok pagi kena sembelit. Hahaha*kejam


Korang yang telah di-tag, WAJIB buat menda ni;


Step 1 : Cakap 11 pasal diri korang yang aku sendiri tak nak tahu pun. haha

Step 2 : Jawab 11 soalan dari aku.

Step 3 : Tag 11 orang. Kenakan orang yang seterusnya. Padan muka. Teehee.

Ready? Nah soalan dari aku :p

1. Agak-agak, aku ni orang yang macam mana?

2. Kenapa korang cakap aku macam tu?

3. Korang ni sebenarnya nak kawan tak dengan aku?

4. Kenapa korang nak kawan/taknak kawan dengan aku?

5. Antara aku dengan korang, mana lagi cool?

6. Kenapa korang cakap aku/korang cool?

7. Korang faham tak soalan aku ni?

8. Penat tak jawab soalan aku ni?

9. Kalau penat, rehatlah dulu. Nak air?
10. Suka tak entry blog aku? Kenapa?

11. Senang tak soalan aku?


Aku tahu korang stress dengan soalan aku yang susah giler tu. Tapi aku tahu korang semua pasti lulus dan menjawab dengan betul sekali. Kalau dah buat tag aku ni, sila tinggalkan link entry korang tu kat ruangan komen. Aku nak pergi godek-godek sama ada korang buat ke tak.

Opps! Terlupa pulak. Kepada korang yang di-tag, kalau korang buat tag ni, aku pergi follow blog korang. Suka tak suka tak? Lagipun, tujuan tag semua ni pun adalah untuk mengeratkan hubungan sesama blogger. Apa salahnya kan aku nak kenal korang.

P/s: Andai kata korang telah di-tag atau dah buat tag ni, sila abaikan tag aku.

Thanks for reading my story if you are!



Bye-Bye!

29 Budak innocent yang comel:

misz shaden said... Reply to comment

wah ! nice entri . sifat kita hampir sama . ^_^

Diyana said... Reply to comment

layan tag di hari hujan best jugakk .

hazanis said... Reply to comment

hehehe..nanti akak jawab eh....ambil masa sikit..:P

ani marahaini said... Reply to comment

have done do it.. =)

KinosKoko said... Reply to comment

uish..bapak susah soalan..mcm spm..haha

AdibahAzman said... Reply to comment

soalan tu xboleh susah lagi ke? HAHAHA

Ezzattie said... Reply to comment

@KinosKoko hahaha perli nampak. ceh

Ezzattie said... Reply to comment

@AdibahAzman kalau susah kang, boleh terberak nak jawab nanti.haha

Biyy Dora said... Reply to comment

Wahhh terharuuuu ny ^^ Hihi Terimaa kasihh sbb layannn tag sayaa ny haa XD

syreen adan said... Reply to comment

http://syreenadan.blogspot.com/2011/10/kenapa-ryn-ye.html
dah buat dah!! haa! kasik upah! hik3

syreen adan said... Reply to comment

http://syreenadan.blogspot.com/2011/10/kenapa-ryn-ye.html
dah buat dah!! haa! kasik upah! hik3

Fyfy Liew c: said... Reply to comment

http://fyfysproperty.blogspot.com/2011/10/tag-11-fakta-tentang-aku.html
dah siap :D

bdakkacamata said... Reply to comment

hai saye buat dah awak tag sye kan.....thanks yer....ni http://bdakkacamata.blogspot.com/2011/10/le-tagging-game.html

Ain Fiznia said... Reply to comment

Holla , yeah . saya dah buad dah . haha . thanks tag saya okay :)
http://mystoryaboutmeandyou.blogspot.com/2011/10/11-perkara-tentang-aku.html

shima said... Reply to comment

alamak kena tag!!! kena buat la ni :(

haha...insya Allah kalau dah siap nant aku bg link ok miss ezzat :D

ChoMoTcHomEyL said... Reply to comment

aku rasa 11 hari nak jawab soalan2 ko nih .. hahahaha

aku takde masa sangat laa . .nanti ada masa aku jawab laa
**klu kau ingt n kalau aku x lupa . .hahaha

sonatadecember.blogspot.com

My Name is Mar said... Reply to comment

Hohoho!
Datang dari blog fyfy and telah ditag oleh dia..
Terus serbu blog ni...
Apa pun, selamat berkenalan^_^

nur adlin adirah said... Reply to comment

woihh , cmne aku nak jwab , nak buat bole tp amek mase skit ehh ? hehe

shima said... Reply to comment

siap!!

http://syimiekitty.blogspot.com/2011/10/jawapan-untuk-11-soalan.html

Cik Yatt said... Reply to comment

ello2 dah jawab tag..ade adiah tak? jeheheh

Pendamba Mawar said... Reply to comment

11 jer?hehe

faryn mohd said... Reply to comment

[ http://farynmohd.blogspot.com/2011/10/saya-di-tag.html ] , nie link farynn . hihi . tengs follow :)

qylalot said... Reply to comment

http://coklatkacangdinding.blogspot.com/2011/10/11-tentang-aku.html
DONE do it :)

iza azmilia said... Reply to comment

settel !!!!!
selagi x buat , idup aku x tenang
hahaha

http://isozaki-narumi.blogspot.com/2011/10/all-in-eleven-p.html

αмιяαн αи∂ ∂ιɛя.. said... Reply to comment

hollo..sy suda jawab soalan anda yer~

ni link:

http://kekisahkesahaku.blogspot.com/2011/10/11-things-about-me-by-miss-ezzat.html

hazanis said... Reply to comment

tetttt....nak tnye...hehehe
akak kna jawab soalan nie ke??^^

1. Agak-agak, aku ni orang yang macam mana?
2. Kenapa korang cakap aku macam tu?
3. Korang ni sebenarnya nak kawan tak dengan aku?
4. Kenapa korang nak kawan/taknak kawan dengan aku?
5. Antara aku dengan korang, mana lagi cool?
6. Kenapa korang cakap aku/korang cool?
7. Korang faham tak soalan aku ni?
8. Penat tak jawab soalan aku ni?
9. Kalau penat, rehatlah dulu. Nak air?
10. Suka tak entry blog aku? Kenapa?
11. Senang tak soalan aku?

Dina Farisha said... Reply to comment

soalan cm best :{D sori kalau ade perkataan menggores hati..

http://chubbydina.blogspot.com/2011/10/ive-been-tag.html

ctk said... Reply to comment

hehehehe...garang keeeee??takotnyeeeee...hahahaha

pkwe akak tu cmne? nk thu gk..hihi

hazanis said... Reply to comment

done!!..:)

http://hazanis.blogspot.com/2011/10/tagging-game.html