Suka Kucing Tak?

Assalamualaikum

Maaflah lama tak update blog. Maaf jugak sebab tak balas kunjungan korang. Hari ini aku rasa boleh kot nak blogwalking memandangkan tak busy sangat dan homework pun dah siap huhu.

Sebenarnya motif aku buat entry kali ini nak cerita tentang kucing. Sambil-sambil itu nak tanya sama ada korang suka kucing ke tak, ada bela kucing kat rumah ke tak. Ada jugak yang takut dengan kucing haha. Kenapa takut dengan kucing?

Selalunya kita nampak perempuan saja yang ramai suka kucing. Agak susah jugaklah nak jumpa lelaki yang suka kucing kan. Orang yang suka kucing ini nampak penyayang kan. Tapi, buat lelaki yang tak suka kucing, toksah lah pulak nak berpura-pura suka kucing kat depan awek korang semata-mata nak tonjolkan sifat penyayang haha nampak sangat nipunya.

Korang semua dah tahu kan yang Nabi Muhammad s.a.w pun suka kucing. Betapa mulianya kucing di mata baginda. Sepatutnya kita peliharalah kucing dengan sebaik-baiknya. Janganlah nak sepak, tendang-tendang pulak. Berdosa. Kalau kita pelihara mereka, mereka akan mendoakan untuk kita lebih dimurahkan rezeki.

Dulu kat rumah aku banyak kucing. Tapi disebabkan ada jiran-jiran yang berhati busuk dan kejam, diorang buang kucing-kucing aku kat dalam hutan. Aku memang sedih sangat. Sampai sekarang aku tak tahu apa yang terjadi kat kucing-kucing aku itu. Sekarang tinggal seekor je yang masih ada. Itupun tak balik rumah langsung. Makan ke tak aku pun tak tahu.

Memang pantang aku kalau jumpa kucing-kucing comel kat tepi jalan ke kat mana-mana ke. Mesti aku nak bawak balik rumah. Tapi, sekarang tak boleh nak bela kucing dah. Sebab masing-masing banyak hal nak buat haha. Terpaksa lah bantutkan niat aku itu.

Aku pasti ramai diantara korang yang suka kucing kan. Lelaki ke perempuan sama je. Kalau namanya manusia tu, sebenarnya ada jugak sifat penyayang. Cuma taknak tunjuk je. Pada korang yang tak suka atau fobia dengan kucing tu, mesti ada sebab tersendiri kan. Kenapa ye? Sudi-sudilah berkongsi pengalaman korang dengan kucing.

P/s for guys: Kalau korang adalah lelaki yang suka kucing, cubalah komen entry aku ini. Nak jugak aku tengok berapa ramai blogger lelaki yang penyayang hahaha.

Thanks for reading my story!



Bye-Bye!

36 Budak innocent yang comel:

fifipinky said... Reply to comment

sy ska kucing..
comel,de bulu byk3...
comey3.....

khairul akmal bin azman said... Reply to comment

kiut nye..!
meh nak culik la

♥Putri ilyanie♥ said... Reply to comment

putri mmg suke kucing.. awk dh tgk ke mainan baru kucing2 putri..

aku said... Reply to comment

umah aku byk giler kucin..smpai da xtau nk kasi nama pe da..hehe

Syafiq said... Reply to comment

syafiq suka kucing. meow. hehe :)

Fathiah Hamim said... Reply to comment

ada 15 kucing kat umah. hehe tapi 11 je yang bela betul, lagi 4 tuh diorang selalu datang mintak makan

ila said... Reply to comment

opps saye x suke kucing.
takut la.
pnh kene kacau.
sejak dari tu nmpk kucing da lari jauh2.
huhu

Ungu Violet said... Reply to comment

comeynye...kucin tuh men cak2...hihih

Mek Norfa said... Reply to comment

mek pun suka kucing..

Annyss Steiylla said... Reply to comment

hehe...saya ske kucing tapi mak saya x bagi bela .

secret Ash said... Reply to comment

Famili kitaorang memang ska kucing... Kat umah ada 3 ekor kucing jantan (mei mei, pucci, nemo).. cute tak nama diorang? se-cute kucingnya jga... hihi...

Aimifiqa said... Reply to comment

love kucing! tambah lg yg comel2. dan persian punya. dgn ekor yg pnjg dan manja2.

jann sinuja said... Reply to comment

suka tengok kucing..comel jekkk.tapi sy takut kucing..cane??? :p

Liyana Amin said... Reply to comment

ramai yg suke kucing. kucing kat umah saye ade, tapi saye buat dunno je. haha. my mum yg jaga. actually saye fanatik sangat kat zirafah. tak tau knape ^^

Ezzattie said... Reply to comment

@fifipinky saya pun suka kucing :)

@khairul akmal bin azman culik je.

@♥Putri ilyanie♥ sy dah tengok.

@aku wah! dasyat tuh haha

@Syafiq MEOOOWWW~ haha

@Fathiah Hamim banyaknyeee. hehe diorang lapar tu.kesiannye.

@ila yeke? kena kacau ke kena cakau? hehe

@Ungu Violet comel kan?

@Mek Norfa sama lah kite mek.

@Annyss Steiylla owh biasa lah tu mak tak bagi bela.

@secret Ash memang cute!

@Aimifiqa comel kan persian?

@jann sinuja takpayah la takut.bkn dia nk gigit pun.

@Liyana Amin fanatik dgn zirafah? unik ni!

Blackstar_Hazreeq said... Reply to comment

hey...laki pun suke kucing la...cam saye...huhu...suke pelok kucing

i am S!L4H.. said... Reply to comment

lelaki suke kucing itu cool. hahahah

ChentaEty said... Reply to comment

wow..comelnya meow ney...grrrr...geram nak cubit jew...)

azreeyah awg azli said... Reply to comment

sy suke kucing...
kat umah sy ada 3 ekor kucing...
hehe..
:)

Dr.Ainul said... Reply to comment

suke tengok je..huhu tapi takut nak pegang :'(

gadis bunga said... Reply to comment

dah lame tak main dengan kucing kat rumahh .

afzalsukasuki said... Reply to comment

ada kucing dulu tapi dia kena virus, perut dia mengembung.mungkin dia tau kitorang sedih, dia keluar rumah terus tak pulang2.ada seekor lagi macamtu gak..kitorang satu family bawak pegi klinik..doc kata takde harapan,keluar kelinik dia terus lompat dari pegangan aku dan terus lari..Tak jumpa sampai sekarang :(

acik teyha said... Reply to comment

sy suka sgt2 kucing..dulu ade sepasang kucing kat rumah sy..tapi kucing betina mati sebab keguguran.. tiap kali pregnant mesti gugur..kali ketiga pregnant gugur lagi and dia pon mati..cian dye..so tinggal yg jantan aje..

manmala said... Reply to comment

singgag BW awk....

Great said... Reply to comment

aku dok asrama, so selalu la kuceng datang masok bilik ps2 tetibe tido kat bilik aku, ha3..

asal mlm j, kuceng dtg.. die tido smpy esok ps2 blah.. mlm berikutnya dtg lak kuceng lain tido, ps2 esok 2 blah, ha3..

nk try tengok picture kuceng2 yg style? http://anime-queen.blogspot.com/2011/07/cat-style-gilo.html

Gulet_Gurlz said... Reply to comment

saya pn suka kucing. ;) kucing la jadi peneman time time sunyi ni. ok lg luah ngan kucing kali. ahahha

Syazwana Mohd Zulkifeli said... Reply to comment

kte pon ske kucing..tp tu la,xtaw kenapa ad jgak orang yg tak suke makhluk cute ni:)

IZYAN KAHER said... Reply to comment

you nih dah kira addicted to cat nih !! most of your entry ada cat ! :D

hye CAT MANIAC ! ^.^

Izzuddin Fauzi said... Reply to comment

Yang penting... Kucing itue CHommeLLZzzz :D

Bro ahmad said... Reply to comment

suka je kucing..sebab dia cute kot..memang untuk disayanggi

ciNdhaDahniEa said... Reply to comment

kite suke kucen tapi takot nk pegang kekadang.. wuwuwuu

Mohd Izzar said... Reply to comment

yerr..aku ske kucing gak.. :D

ummuabdullahsyaakir said... Reply to comment

Assalam,dik...akk n suami pecinta kucing tapi bila dah ada anak2,tak dapat nak bela...bulu kucing blh buat budak kecik cepat dpt asthma.

Hasrina.As said... Reply to comment

COMELL

ruby sarip said... Reply to comment

gambar kucing manyak ma.. cute ^^

Umar Luddu Roy said... Reply to comment

Aku xde la suka sangat..ada la 18 ekor kat umah ni hidup berlintang pukang....kucing haiwan membahagiakan...tp wife aku x bape suka walaupun dia selalu bg makan..abg aku pulak xtahu la jenis macamana asal ada je kucing kt umah ni rajin nak di buangnya...aku tengah bengang kucing aku hilang 7 ekor.